anasayfa | blog hakkında | yazarlar



The Apples in Stereo - New Magnetic Wonder

Bize Beulah, Neutral Milk Hotel, The Essex Green, Of Montreal, Olivia Tremor Control, The Ladybug Transistor gibi isimleri tanıtan Elephant 6 kolektifini seviyoruz. Bu kolektifin indie müzik dünyasına kazandırdığı bir grup da The Apples in Stereo.

Elephant 6'teki diğer gruplar gibi The Apples in Stereo da Neo-Psychedelia olarak etiketlenebilecek bir müzik yapıyor. En önemli etkilenim kaynakları tabi ki The Zombies, The Beatles, The Beach Boys, The Kinks gibi 60'lı yıllarda psychedelia'ya bir şekilde bulaşmış olan gruplar. Bunun yanında Sonic Youth, My Bloody Valentine gibi grupların gürültüsünü de zaman zaman yanlarına alıyorlar, pek de iyi ediyorlar.
İlk albümlerinde biraz daha deneysel, biraz daha gürültülü takılan The Apples in Stereo, yıllar ilerledikçe yine o psychedelic damarı kaybetmeden - sadece bir miktar yönünü değiştirerek - daha yakalayıcı melodiler, daha "tatlı" şarkılar yapmaya başlamıştı. Bu yılın şubat ayında da yeni bir albüm yayımladılar: New Magnetic Wonder. Albümde yer alan 24 adet kayıt The Apples in Stereo'dan bekleyebileceğimiz şeyleri gayet de güzel bir şekilde karşılıyor; bol ışıklı pop melodileri, The Beach Boys etkilenimli armoni vokaller, zaman zaman eğlenceli enstrüman oyunları, bazı bazı Brian Wilson ve Van Dyke Parks etkilenimli düzenlemeler vesaire. Yine de bence en iyi albümleri hala Her Wallpaper Reverie.

Bu albümdeki favori şarkımsa Same Old Drag, dinleyin eğlenin.

Posted by Tolga Darcan 19:51

0 Comments:

Post a Comment