anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Come Together

26. Uluslararası İstanbul Film Festivalinde gösterilen The US vs John Lennon filmi ile bağlantılı olarak "Come Together" adı altında iki Manchester grubu Elbow ve I Am Kloot Garajistanbul'daydı.

I AM KLOOT

Radio Eksen Dj'lerinin yaklaşık 1 saatlik çeşitli Manchester gruplarını içeren playlistinin ardından sahneye ilk önce I Am Kloot çıktı. Çoğunlukla yayınlayacakları albümlerinden şarkılar vardı listelerinde. "To You" söylemeden önce Elbow solisti Guy Garvey de sahneye gelip şarkıya aynı mikrofondan eşlik etti. Tabi gecenin anlam ve önemi dolayısıyla bir John Lennon şarkısı da söylemeleri gerekiyordu haliyle. Bu görevi de The Beatles şarkısı Bulldog'la yerine getirip sahneyi Elbow'a bıraktılar.

Bir hafta kadar önce bloga meraksızlar ve tembeller için attığım postta verdiğim 5 şarkının hiçbirini çalmamış olmaları da kişisel başarısızlıktır teşekkür ederim.

ELBOW

Öncelikle söylemem lazım ki solist Guy Garvey bugüne kadar izlediklerim arasında en sıcak kanlı solist kesinlikle. Seyirciyle dialoga girmekten hiç çekinmiyor. Henüz 1 sene bile geçmeden ikinci kez ziyaret ettiler İstanbul'u. Babylon'daki konserlerinden pek farklı bir listeleri yoktu. Ama Elbow'un yarattığı atmosferi de oluşturabilen grup bulmak gerçekten zor. "McGreggor"daki davul şovu, muhteşem "Fugitive Motel" ve biste çaldıkları "New Born" performansları özellikle harikaydı. "Forget Myself" esnasında Guy Garvey geçen sefer yaptığı gibi seyirci arasına inmeye yine niyetlendi ama sanırım Garajistanbul'un sahnesi yüksek geldi ki sınırdan döndü. Kimbilir belki de ön taraftaki seyircinin biraz durgun olması da etkili olmuş olabilir.

John Lennon şarkısı "Cold Turkey"in sözlerini kağıttan okuması ve kendilerini meşhur eden şarkıların başında gelen "Fallen Angel"ı çalmamaları hayret vericiydi. Son şarkı olarak The beatles şarkısı "Don't Let Me Down" için I Am Kloot üyeleri ve Manchesterlı bir gitarist beyi de sahneye çağırarak hep beraber "sözlerini kağıttan okuyarak" konseri bitirdiler.

We're still ok Guy;)

(En kısa zamanda) Konserden birkaç videoya The Modern Way Youtube sayfasından, fotoğraflara da The Modern Way Flickr'ından ulaşabilirsiniz.

Posted by serdarcharliebrown 17:32

3 Comments:

  1. Unknown said...
    kıskanmıyorum kiiiii. hıh.
    kritik said...
    Istanbulda değişik gruplar görmek gerçekten güzel, ama Uk dekilerin bile kı*ına takmadıkları birsürü mekanda peşpeşe konser veren gruplar, ülkemize gelirken çok ayrı bir ilgi bekliyorlar, bu beni çok kızdırıyor (sözüm Elbow ve I am Kloota değil). Ülkemizde bu tarz müziklere ilginin artması için işte sizin ve bizim gibileri bu müzikleri özendirmesi gerek.
    Harun İzer said...
    John (Bramwell) konserden sonra "insanlar şarkılarımızı söylüyorlardı inanamadım, vay anasını" diyordu, çok etkilenmiş! Ayrıca Elbow konseri sırasında ön taraflara kadar gitmiş, orada iki kız görmüş ve "abicim ikizdiler ve ne güzeldiler yarebbim, oh my god" gibi laflar etti, hayra alamet olarak görmüyorum bunları. bilmiyorum :)

Post a Comment