anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Boy Kill Boy & Portecho

(fotoğrafta Chris, Kev ve kafasıyla Utku aka Puht'u görüyorsunuz)

31Mart'tan 1Nisan'a geçiş yapan gece. Yer ses sistemi sorunlarıyla pek meşhur Studio Live. Sahnede beklenen Boy Kill Boy ve ardından yerli favorimiz Portecho. Fakat öncesinde çok daha eğlenceli şeyler oluyor. Morrissey, Franz Ferdinand, Hot Chip... Dj Ahmet Musluoğlu çalıyor ve hem dinliyoruz, hem izliyoruz hem de gayet dans ediyoruz. Eğlenceli bir gece oldu dün. Boy Kill Boy bahanesiyle orada olsak da hem öncesinde hem sonrasında sıkılmak yoktu. Aslında biraz sıkıcı olan da bi tek Boy Kill Boy'du. "Yeni albümden
size özel" diye diye nerdeyse bütün albümü dinletti kalabalığa. Kalabalık da sallanmaktan başka birşey yapamadı haliyle.


BKB sonrası Portecho öncesinde de ufak bikaç hileyle kulise sızmayı başardık (Burda B&P'ye teşekkür etmek gerekiyo!). Alkol almakla meşgul grup üyeleri sıkılmış olacak ki daha iyi mekan alternatifleri arayışındaydılar. Sahneden kapılan setlistler imzalatıldı. Bende ise daha farklı bir parça vardı. Daha sözlerini bile ezberleyemeyip İstanbul seyircisinin huzurlarına çıkarttıkları yeni parçalarının sözlerinin notu. The Long Blondes t-shirtlü Chris Peck de kağıdı gösterdiğimde gayet utançla kahkahayı patlattı ve kağıdın üzerine özrünü yazdı "I need to learn these fucking lyrics!". Basçı Kev ise bu ayıbı üzerine almaya pek niyetli değildi ve kağıda not düştü "I don't need to learn these fucking lyrics!". En sempatik grup üyesi klavyeci Pete Carr da sanırım İstanbul'u (veya gecelerini veya da bütün konser kendisine hayran hayran bakan bayanları) çok sevmiş olacak ki "The next time I come to Istanbul I want to have a proper look around" diyerek bir sonraki konsere de seve seve geleceklerini müjdeledi.


Portecho her zamanki gibi çok heyecanlıydı. Yeni parçalardan da performanslar izledik. Ama "In this town we have no symphaty" 'de seyirci eğlencenin doruğundaydı. Portecho'da en sevdiğim şarkıları laptop yardımıyla çok kolayca performe edebildikleri halde inanılmaz enerjileriyle hem kendilerini hem de izleyenleri süper havaya sokabiliyor olmaları. Destekçileri olmaya devam edeceğim.

Posted by nóiway 21:51

5 Comments:

  1. ________ said...
    bazıları gecelere akmış ;)
    Adsız said...
    "bütün konser kendisine hayran hayran bakan bayanlar" lafını üstümüze alınmalı mıyız bilmiorum ama bi de utanmadan kulise sızdık yazmış birileri, çok ayıp çok.

    boy kill boy ve portecho bi yana, hot chip bi yana.
    Adsız said...
    o birileri onun bedelini ağır ödediler ama.
    serdarcharliebrown said...
    ivy parker çalmadılar inanamıyorum ben. ayrıca ben de long blondes tişörtü istiyorum.
    Adsız said...
    berrakım

Post a Comment