anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Fake Oddity

Efendim Fake Oddity üç adet Fransız (Antoine: gitar, Fred: bateri ve Mathieu: bas) ve bir adet Türkten (Faik: vokal) oluşuyor, Lyon'da kurulmuş, ve alternatif rock icra ediyor. Trendsetter dergisinde "Bu Gruba Fransız Kalmayın!" gibi berbat bir başlık altında yayımlanan röportajlarında solist Faik grubun ismi ile ilgili soruya şöyle cevap vermiş: "İsmimiz biraz tesadüfen oluştu. İlk başta David Bowie'nin 'Space Oddity' parçasının gruba isim babalığı yapabileceğini düşündük. Fakat sonra bunu internette yazan herkesin David Bowie ile karşılaşacağını ve bize asla ulaşamayacağını düşündük ve grubun adının Fake Oddity olmasına karar verdik."


İlk albümleri Pinkstrasse 2005 yılında çıkmış, Fransa'da şimdiye kadar 500 kadar konser vermişler, hatta şubat ayında Türkiye'ye gelip Bronx, Pulp ve Peyote'de çalmışlar; adeta ruhumuz duymamış.

"Peki neden İngilizce sözler?" sorusuna Mathieu "Çünkü Faik'in Fransızcası berbat!:)))))) Yok hakkaten, daha fazla insana ulaşalım diye böyle. Fransızca söylesek Fransa dışında duyulmayız" demiş, Antoine de "Abi zaten sözleri Faik yazıyor, onun ilk şarkıları İngilizce olduğu için İngilizce söylüyoruz aslında" diye eklemiş, ben bilmem.

İkinci albümleri Run Fast 2007'nin Haziran ayının sonunda önce Türkiye'de, sonra Fransa'da piyasaya çıkacakmış. Dilerseniz şimdi biraz dinleyelim, izleyelim.

İlk albümlerinden üç adet şarkı (ki bunlar şarkı sözleriyle birlikte sitelerinden indirilebiliyor):

1- Goodman
2- Blue Feather
3- LSDog

İkinci albümlerinden iki adet şarkı, ki ben birincisini çok sevdim, ki bunlar da aynı yerden indirilebiliyor:

1- Run Fast
2- Childhood Behaviour

Yine sitelerinden edinebileceğimiz videolar var, bakınız misal bir Blue Feather:



Aynı şekilde Good Man:



Ve tabii ki, Fake Oddity resmi sitesi ve myspace'i. Haydi bakalım.

Posted by Ayça 19:31

2 Comments:

  1. Unknown said...
    valla ilk parçayı dinlemekteyim ve sevmekteyim. pek güzel =)
    berraque said...
    o degilde , baya iyi bunlar yalnız ,
    yakında baya baya temelli ulkemize geliolar mış ..

Post a Comment