anasayfa | blog hakkında | yazarlar



2006'nın en iyi post-rock albümü


Gregor Samsa’ya ilk dinleyişte aşık oldum. Derken bu albüm “yatmadan önce dinlediğim albüm” oldu. Kendileri Batı Virginia’lı bir post-rock grubu. Grubun ismi nereden geliyor, bilenler biliyor ama tekrar etmekte fayda var. Franz Kafka’nın zamanında “insan neslinin ürettiği en harika edebiyat yapıtı” olarak seçilen, ülkemizde de Değişim/ Dönüşüm isimleriyle yayınlan, kısacık ama insanda bıraktığı izleri çok derin olan kitabı şu cümle ile başlar: “Gregor Samsa bir sabah uyandı ve kendini dev gibi bir böceğe dönüşmüş olarak buldu.” Franz Kafka’nın Gregor Samsa’sını kendine isim olarak seçen bu gençler, 2006 da çıkardıkları 55:12 ile post-rock a taze kan getirdiler. Grubu türdeşleri arasında özel kılan şeylerin başında Shoegazing geleneğinden bolca etkilenmiş olmaları geliyor. Champ ve Nikki’nin vokalleri o naif müzikle öylesine güzel birleşiyor ki… Albüm hüzünlü bir albüm ama bu, öyle insanda bunalma hissi yaratan bir hüzün değil. Tam tersine insana huzur veren, kanat giydiren cinsten… Kuş tüyü kadar hafif… Yatmadan önce biraz da ninni dinlemek isterseniz, bu albümü edinmenizi kesinlikle öneriyorum. Loş ışıkta dinlenile!

Gregor Samsa - LP - 55:12 - Kora Records - 2006


Posted by lostgardens 19:49

1 Comment:

  1. lostgardens said...
    Yeri gelmişken 2006'nın önemli post-rock albümlerine şöyle bir göz atalım:

    *Gregor Samsa - 55:12
    (yazdım zaten :)

    *Red Sparowes - Every Red Heart

    *Shines Toward the Red Sun

    *Russian Circles - Enter

    *Mogwai - Mr Beast
    (buraya da geldiler. Sevenleri seviyor zaten )

    *Magyar Posse - Random Avenger
    (İskandinavlar, uzun olduğu halde sıkmayan, güzel şarkıları var)

    *Grails - Black Tar Prophecies Vols. 1, 2 & 3
    (bu albüme özellikle dikkat derim. Harika bir atmosfer yakalamışlar. Post-rock olayında çok gitar sevmeyen biri olarak beni bile cezbettiler)

    *Mono - You Are There
    (kendilerini tekrar mı ediyorlar acaba? Bir kaç kere dinledim sadece. Belki artık yeni şeyler arıyorum sürekli, bu nedenle çok sevmemiş olabilirim.)

    *Isis - In the Absence of Truth
    (sonic frontiers çılar bu albümü senenin en iyisi seçti, ilginç ama çok tuttuğumu söyleyemeyeceğim)

    *Jesu - Silver

    Bu arada A Silver Mt. Zion severlere müjde. Efrim ve ekibi çalışmalara başlamışlar. 2007 de bir zion albümüne daha sahip olabiliriz. Sonra A Journey Down The Well albümü de yolda .)

    Yukardaki listede unuttuklarım varsa ekleyiniz...

Post a Comment