anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Bir Midi Klavye ve Bir Bas Gitarla Ne Kadar İleriye Gidilebilinir? Crystal Castles


Onlar kendilerini böyle annatiyorlar:

We are crystal castles
We are 1 boy and 1 girl
We are named after She-Ra's home
We play rough

Bense teknolojinin müzik endüstrisi üzerindeki etkisi göz önüne alındığında (tek bir tuşa basıp, yapılan şarkıya bide devlet senfoni orkestrasını eklemekten bahsediyorum), 80'li yillardaki Gameboy ve Atari oyunlarının seslerini kullanip, üstüne birkaç söz yazip yaptıkları, aslında dışarıdan oldukça basit gözüken şarkıların, beni nasıl ters köşeye yatırdığını anlamaya çalışıyorum.
Toronto'dan cikan ikili Claudio ve Alica'in müzik yapmaya başlamasi 2004 yilina dayanıyor. Grubun solisti Alice CC'den once 100(!) civarinda kendi tabiriyle "rezalet" olan punk rock gruplarından bir tanesiyleyken Claudio'nun bir konserlerine gelip, Alica'nin sesini begenmesi ve CC fikrini ortaya sunmasiyla başlamış. Bu sene Ocak ayinda myspace üzerinden Klaxons'un plak şirketi Merok tarafindan keşvedildikten ve Alice Practice 45 liği yayınlandıktan sonra (cok kisa bir sure icinde sold out olmustur) başta İngiltere'de olmak üzere kendilerinin bile beklemediği bir konumda bulmaşladır kendilerini. New Rave'in neye benzediğinin cevabi olarak karşımıza çıkan, Klaxons, The Neon Plastix, The Presets gibi gruplarin bulunduğu "Digital Penetration" adli toplama albumde Air War şarkısıyla çıkan grubun Atlantis To Interzone parçasına yaptıkları remix bünyede değişik etkiler göstermektedir...

Crystal Castles MySpace
Crystal Castles MySpace 2

Posted by your bloody friend 11:57

4 Comments:

  1. HIRT said...
    "...Klaxons, The Neon Pinks, The Presets gibi gruplarin bulunduğu "Digital Penetration" adli toplama album..." nerde bu albüm ? :D bende istiyorum The Neon Pinks şarkısı! süpersin doruk hahahh!
    your bloody friend said...
    ya tamam bazi konularda cok gazla gelmis olabilirim kabul ediyorum....
    ________ said...
    aa o rare bulunan versiyonu bende var :P evayden aldım

    welcome btw
    Adsız said...
    of offf this band is what i need! süper süper tanıtan kişiye selamlar hörmetler olsun...

Post a Comment