anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Portecho, Burada Tek O...


Türkiye'de yenilikler sürüyor. İlk dinleyişimde 'bu ne, nasıl, noluyoruz' şeklinde tepkiler verdiğim elektronik tabanlı, büyük olasılıkla çoktan duymuş olduğunuz bir grup Portecho. Öncelikle albümde boş yok. Yer yer kuzey esintileriyle dolu(mesela Kings Of Convenience), yer yer de bizlere tam bir kablo ziyafeti(!) sunan bir müzikleri var. Kendi deyimleriyle elektro-akustik, 80'lerden esintilerle süslenmiş bir tona sahipler. Tan Tunçağ ve Deniz Cuylan'dan oluşan grubun birleşme hikayesi sevdiğimiz dergi Bant'ta gerçekleşmiş. Daha önceden çeşitli müzik, film, oyun vs. çalışmalarda bulunmuş ikili aynı çalışmaları birlikte de gerçekleştirmişler. Tan Tunçağ Chemical Brothers'la aynı sahneyi paylaşmış mesela, Cuylan'ın da sunduğu radyo programı Tırtıllar(hiç dinleyemedim evet) sürmekte... İkili Bant çatısı altında devam ediyorlar yollarına sonuç olarak ama Portecho farkıyla... Ayrıntıları geçersek,,, Elec-Trip etiketiyle ağustos ayında raflarla ve dolayısıyla bizlerle buluşan albümleri Undertone, dinlemediyseniz dinlemeniz için sizi bekliyor. Çoğunlukla Sympathy parçası favori yolunda ilerliyor olsa da ben ona en azından Don't Loose Your Head, 9 PM, Papers ve Sand'i eklemek istiyorum. Bazen İngilizce, bazen Almanca, fakat anlamlı sözleriyle bize yeni kapılar açan, yakında kendileri için de Avrupa kapılarını açmayı düşünen(ki bunu çok rahat yapabilirler kanımca) Portecho için her şey mükemmel fakat; bari parçaların birisi Türkçe olsaymış da havamızı atsaymışız iyice:))

Buyrun biraz da buradan yakın(çünkü size çok yakın:p)::
Portecho Official
Portecho MySpace

Posted by !emona!d 19:09

6 Comments:

  1. Sarp* said...
    sosyomat'ta dediğim gibi "bizim city" den şimdiye kadar yükseldiğini duyduğum en mükemmel elektronik tınılar.. Türk yada yabancı kime dinlettiysem hep olumlu tepki aldım gerçekten önleri çok açık..

    bide yine sosyomatta küçük bi hata yapıp haksız bi şekilde suçlamışım onları, bi kere de burdan özür diliyim sesimizi duyuyolarsa (:
    nóiway said...
    lütfen sosyomat'ta "dediğiniz" şeylere buradan gönderme yapmayınız!

    ayrıca sosyomat, the modern way'le hiçbir alakası yoktur.lütfen oradaki hatanızı orada affettirin!

    not: bu bir başkaldırıdır.
    Unknown said...
    oley portecho!
    Sarp* said...
    the boss is back! bu blogla ilgili beni azarlayan halini çok seviyorum jhengie.. :D
    ________ said...
    sosyomat hesabımı silemiyorum biri yardım etsin
    serdarcharliebrown said...
    sahneye dandadadan'cılae berke can özcan (davul)ve feryin kaya (bas) ile de çıkıyorlarmış. daha bir rock grubu havasıyla. ilk fırsatta canlı dinlemek gerek.

Post a Comment