anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Rock'n Coke un plasesi.. "The Rogers Sisters"


Festivalin kapılarını açmasına 2 gün kalmışken forumlarda, arkadaş ortamlarında ne kadar eleştirilirse eleştirilsin, ben -dünyada ki diğer festivallerle kıyaslamazsak- bu sene ki rock'n coke un iyi bi kadroyla geldiğini düşünenlerdenim. Geçtiğimiz bi kaç ay içinde yeni albümlerini çıkan ve eminim bu yazıyı okuyan hemen hemen herkesin playlistinde en az bi kaç şarkısı olan Placebo ve Muse' ün yanına 2005' te İngiltere'nin en ii çıkış yapanlarından biri olan Editors, bence festivalin en eğlenceli anlarını yaşatıcak Gogol Bordello ve en önemlisi yeni albümünün ilk konserini İstanbul'da vericek olan Kasabian'ını seyrettirecek ve (ne yazık ki !) biricik festivalimize biraz ayıp edildiğini düşünüyorum.

Festivale gelen gruplar açıklandığında biraz dudak bükmüştüm herkes gibi ama kimleri dinliycez? nedir? neyin nesidir diye bakınmaya başlayınca "böle abilerde mi varmış Türkiye'de" dedirten bi kaç potansiyelli grubun yanında o güne kadar niye farketmediğime şaşırdııım, hatta son zamanlarda en çok dinlediğim gruplardan olan The Rogers Sisters çıktı karşıma.

Sound olarak Long Blondes'u çağrıştıran ve ağıza takılan eğlenceli şarkıları olan New York'lu iki çirkin kardeş Jennifer & Laura Rogers ve Hawaii asıllı Miyuki Furtado tarafından 2001 de kurulan grup Yeah Yeah Yeah, The Kills gibi isimlerle turnelere katıldı. 5 senelik kısa kariyerlerine 3 albüm sığdıran ve son olarak Too Pure etiketiyle resmi olarak 11 Eylül'de çıkıcak Invisible Deck (tam bi ay önce netten indirmiştim albümü o da ayrı bi olay..) ile de şanı şöhreti yakaliiicaaanı düşünüdüğüm gruba kocaman bi seen live etiketi vermiş last.fm ki buda beni Burn Sahnesi'ne gidip onları izlemek için daha da bi heveslendirdi. Son bi hatırlatma The Rogers Sisters 3 Eylül Pazar günü, saat 16:00'da Burn Sahnesinde..

Rogers Sisters - Why Won't You?
Rogers Sisters - Never Learn to Cry

Posted by Sarp* 18:59

7 Comments:

  1. Unknown said...
    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
    Unknown said...
    RocknCoke'un her sene ben okula dönerken yapılması nedeniyle düşünmüyorum festival hakkında ama mp3ler süper teşekkür =)
    serdarcharliebrown said...
    reamonn'la çakıştı rock'n coke'ta. yazık ki insanlar gidip reamonn'u seyretti. ne kaçırdıklarını bi bilseler.
    Adsız said...
    Rogers kardeşleri çirkin olarak niteleyen bir beğeninin kimi güzel bulduğunu gerçekten çok merak ediyorum.
    Sarp* said...
    swedish afro'nun üstüne güzel tanımam ((:
    nóiway said...
    davulcu aşkım jennifer bir dünya tatlısıydı! kimseye laf söyletmem..
    miyuki abimiz de çok sıcak bi insanmış, ayrıca kaprissiz..kendi ses ayarlarını kontrol odasında kendisi yaptı gözlerimizle gördük..hatta sonra da foto çektirdik o ayrı..
    güseldi performansları lakin biraz sönük kaldı, seyircinin tepkisizliğiyle..
    Sarp* said...
    Olay empire albümünün turu kapsamında falan oluyo ama albümden sonra verdikleri ilk konserdi rock'n coke.. biraz yanlış tabir olmuş haklısın "vic vega"..

Post a Comment