anasayfa | blog hakkında | yazarlar

THE RAPTURE DÖNDÜ!


Yeni albüm ile ilgili birkaç şey yazmıştım Haziranda. Ancak ismi cismi belli değildi. Evet artık biliyoruz; albümün adı Pieces Of The People We Love. Geçen ay bloglara ilk single Get Myself Into It düşmüştü. Hatta çok kısa zaman önce klibi de çıktı. Hala dinlememiş olanlar için mp3 linkleri aşağıda. Basçı Matt Safer'ın da belirttiği gibi albüm kapağı hakikaten güzel ("Oh yeah, the cover is going to totally rule as well."). İlk izlenim olarak şunu söyleyebilirim, (şu ana kadar 5 tane yeni şarkı dinleyebildim) Echoes'daki dance-punk hava gitmiş. House Of Jealous Lovers'taki kulak tırmalayan cırtlak vokallerden eser yok. Tabi Luke Jenner'ın sesi hala cırtlak, ama Echoes'daki kadar punk tınlamıyor bu sefer. Daha groovy, daha funky, daha disko. Gitarların sesi kısılmış, distortion neredeyse sıfıra indirilmiş. Her şey daha bir 'pop'laşmış. Tabi bu değişikliğin en büyük sebeplerinden biri bana kalırsa DFA gibi saf dance-punk bir labeldan ayrılmış olmaları. Echoes'u Echoes yapan, DFA'in muhteşem prodüksiyonuydu. Yeni albümde ise grup, son zamanların popüler zencisi Danger Mouse (şu aralar Gnarls Barkley kostümleri ile dolanmakta) ve yine indie grupların aranan prodüktörü Paul Epworth ile çalışmış. Paul Epworth'ün portfolyosu baya kabarık. Bloc Party, The Futureheads, The Rakes, Maximo Park ve White Rose Movement debutları hep onun elinden çıkma. Bahsettiğim bu 'pop'luk ilk dinleyişte suratınızı ekşitebilir belki, ancak emin olun kendinizi uzun süre tutamayıp dans etmeye başlayacaksınız. Albümü cd çalarıma koymak için sabırsızlanıyorum!

Whoo! Alright Yeah... Uh Huh
Get Myself Into It
Don Gon' Do It
Pieces Of The People We Love (beklenen albümler yazımda bahsettiğim muhteşem şarkı bu işte!)
The Devil
Albüme özel hazırlanmış site için tıklayın.

Posted by HIRT 23:12

4 Comments:

  1. Unknown said...
    haaarika yazı :)
    ________ said...
    kapak çok şahane
    Şehirli Derviş said...
    "Echoes" albümü evet çok hoştu.Ama get myself into it'i ilk dinlediğimden sonra dance,funk rock olayı ile halay çeken gruplar bana olayı tadında bırakmak lazım izlenimi verdi.
    Sarp* said...
    en çok merak ettiğim albümlerden biri ve neye benzediği konusunda hiç bi fikrim yoktu.. 5 upload gerçekten süper olmuşşş ((:

Post a Comment