anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Korkmaktan Başka Yapabileceğiniz Hiçbir Şey Yok !

*** THE HORRORS ***
Korkmak ne zaman eğlenceli hale geldi? İlk çekilen korku filmiyle. Neden mi? Çünkü insanlar para karşılığında karanlık bir salona doluşup en tekinsiz kabuslarında bile göremeyecekleri bazı görüntülere ve seslere maruz kalmaya razı oldular. Razı olmak ne kelime seve seve yaptılar bunu. İşte o günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı...
Evet bu kadar 'fragman' yeter. Filme geçelim. 5 çiroz genç, dar siyah pantolonları, kocaman garip saçları, gotik makyajları, gitarları, klavyeleri ve bagetleriyle günümüzün en 'korkunç' müziğini yapmaya karar verir. The Horrors, son zamanlarda beni en heyecanlandıran grup. Söyleyebileceğim başka birşey yok. Tek kelimeyle, harikalar. Duruşlarına hastayım, kıyafetlerine ve saç stillerine de. Şarkılarındaki surf-garage-goth-punk referanslarını ise ayrıca takdir etmekteyim. İlk singleları olan Sheena Is A Parasite'ın klibinin yönetmeni de Chris Cunningham olunca tadından yenmez hale geldi The Horrors benim için. Görüldüğü kadarıyla İngiliz müzik basını için de aynısını söylemek mümkün. NME, daha grubun bir albümü olmamasına rağmen bu haftanın kapak grubu yapmış onları. Önceki haftalarda da live performanslarını öve öve bitiremiyorlardı. Youtubeda The Horrors ile ilgili küçük bir araştırma yapacak olursanız, konserlerden çekilmiş kısa videolar bulabilirsiniz. Bir göz atın derim.
The Horrors bana kalırsa Arctic Monkeys'in şeytan ikizi. Arcticlerin aksine, giyim kuşamlarına fazlasıyla dikkat ediyorlar (bir Tim Burton stop-motion ından fırlamış gibiler); akılda kalıcı melodiler ile hiç mi hiç işleri yok; ilk klipleri MTV'de yayınlanmaya uygun görülmeyecek kadar rahatsız edici; konserlerinde insanlar sahneye atlayıp dansediyor, birbirine giriyor; Alex Turner gibi bir 'indie-bebeği' soliste sahip değiller, tam tersine itici bir imaj çiziyorlar. İşte bütün bu saydıklarım onları özel yapmaya yetiyor da artıyor. 40 yıllık pankçı Sheena'yı bir parazite çeviren klipleri Chris Cunningham'in 7 yıldır imza attığı ilk klip. Bu çok çok önemli bir şey. Daha önce Björk, Portishead, Placebo, Aphex Twin, Autechre, Madonna ve Squarepusher gibi sanatçıların kliplerini çekmiş bir yönetmen Chris. Portfolyosu oldukça kuvvetli yani. İlk dinlediği andan itibaren hayran olduğunu söylediği The Horrors'ın ilk klibine imza atmak istemesi de bu nedenle çok önemli. Önceki kliplerinden Cunningham'e aşina olanlar, onun eşsiz anlatımını ve görsel zekasının parlaklığını biliyorlardır. Sadece 1 dakika 40 saniye süren Sheena Is A Parasite'ı izlerken de onun bu korkutucu görsel zekasına tekrar hayran kalıyorsunuz. Yönetmenin arkadaşı olan ve aynı zamanda grubun fanlarından biri olan oyuncu Samantha Morton, klipte Sheena'yı canlandırıyor. Klip, yalnızca Samantha'nın süper dansını görmek için bile izlenebilir. Şarkı da son zamanlarda dinlediğim en başarılı art-punk çalışması. Bu arada YYYs gitarist Nick Zinner, albümlerinde prodüktör olmak için can atıyormuş alınan duyumlara göre. Görüldüğü üzre ortalık ayağa kalkmış durumda. Bizim de oturmamız için hiç bir neden yok sanırım.
linklink: www.myspace.com/thehorrors



Posted by HIRT 22:32

6 Comments:

  1. ________ said...
    I AM A HORROR.

    BUT I AM NOT A PRETENCIOUS SCENESTER WHO WEARS EYELINER THO.

    LOVE THE MUSIC.
    HATE THE LOOK.
    ________ said...
    buarada davulcu tatlıymış.
    Şehirli Derviş said...
    Çok da korkutucu olduklarını söyleyemem.Aynı şekilde çok iyi olduklarını söylememde yalan olur.
    Unknown said...
    aman tanrım
    Sarp* said...
    count in fives iiymişş.. bayaa gaz (:
    !emona!d said...
    ses var görüntü yok:p

Post a Comment