anasayfa | blog hakkında | yazarlar



yine mi dance-rock ?! ..rinôçérôse..



Bundan bi kaç sene önce karşıma çıksalar hiç yoklarmış gibi yapıp devam etmezmiydim diye düşünmekten kendimi alamadım rinôçérôse u ilk dinlediğimde.. Franz Ferdinand'ın patlaması; ardından Muse gibi gayet alternatif ve mainstream olan bi grubun "biz dance-rock yapmak istiyoruz kardeşim alın size do something tadında "super massive black hole" diye karşımıza çıkmasıyla ilerde bizi nelerin beklediğini az çok farketmişsinizdir sizde..

Herneyse, Apple adlı güzide şirket bunu ilk farkedenlerden olmuş "1000 songs in your pocket" listeside yer vermiş ve nerdeyse 10 yıllık bi geçmişi olmasına rağmen dünya çapında pek te nâmı olmayan rinôçérôse un cubicle adlı şarkısını iPod reklamlarında döndürmeye başladı ve bununla beraber Fransız Duo'da altın çağını girdi..

rinôçérôse 1997 de Retrospective adlı albümleriyle çıkış yapan Jean-Philippe Freu ve Patrice "Patou" Carrié gündüzleri psikolog olarak çalışan iki sıradan insan (VH1 ın sitesinde & iTunes Music Store'da daha önceden farklı indie gruplarında çaldıkları da yazılı ama daha ayrıntılı
bilgiye ulaşamadım..).

1998 yılında yayınladıkları EP "Le Mobilier" ve hemen ardında Underworld ile çıktıkları turne sayesinde dans müziği severler tarafından gayet bilinir hale gelmişler. '99 da Installation Sonore; 2002 deki Music Kills Me albümlerinden sonra 2005'te Schizoponia gelmiş ki bence grubun tarzını tam olarak oturttuğu albüm
Schizoponia. Zaten yukarda sözünü ettiğim Cubicle da bu albümden çıkan bi single..

Rüzgarı arkasına alan grup bu ani yükselişlerini değerlendirmek için geçtiğimiz Mayıs ayında kendi adlarını taşıyan ve daha önceki 4 albümün en iyilerini bi araya getiren bi albüm daha yayınladı, bence gruba hızlı bi bakış atmak isteyenler için gayet ideal.. rinôçérôse hakkında söliiceklerim bu kadar dans müziğinden pek hoşlanmayan biri olarakk, dance-rock akımının bi sonra ki hamlesini de gerçekten merak ettiğimi de söylemeden geçemiicemm..



rinôçérôse Myspace
rinôçérôse Offical Web Page

rinôçérôse - Cubicle
rinôçérôse - Bitch

Posted by Sarp* 09:46

1 Comment:

  1. ________ said...
    İSİMLERİ 13 YAŞINDA ICQDA NICKIMI SUSLEMEK ICIN CHARMAPTAN BULDUĞUM KOMIK KARAKTERLİ nicklere benziyo..

    :D

Post a Comment