anasayfa | blog hakkında | yazarlar



you better listen, listen to them.. Wolfmother !!


Henüz ilk long-play albümlerini çıkarmalarına rağmen soundları Led Zepplin, Black Sabbath ve hatta Pink Floyd gibi efsane olmuş gruplarla karşılaştıran Wolfmother'ın aslında çokta eskiye dayanmayan geçmişinden başlayalım isterseniz;

2004 yılında Avustralya’daki hatrı sayılır etkinliklerinden Homebake ve Big Day Out gibi organizasyonlarda sahne almaya başlayarak seyirci karşısına çıkan üçlü aynı yıl kendi adlarını taşıyan ilk EP lerinide piyasaya sürerek dikkatleri üzerine çekmiş. Bunun ardından Red Hot Chili Peppers, Marilyn Manson ve Oasis gibi isimlerin yapımcılığını da yapan Dave Sardy’nin daveti üzerine Los Angeles’a giderek geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya çıkan ve yine kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini kaydetmiş.

Albümü dinlediğinizde sizde farkedeceksiniz Wolfmother’ın ciddi ve dikkate alınması gereken bi grup olduğunu. Başta Led Zepplin olmak üzere Deep Purple, Black Sabbath, Uriah Heep, The Doors gibi birçok İngiliz hard rock grubunun esintilerini rahat bi şekilde hissedebilirsiniz ki NME’nin de Wolfmother’ın bu kadar üstne düşmesinin sebebi bu olsa gerek. Albüm bütün olarak çok başarılı bi albüm olmasına rağmen benim dikkatimi çeken parçaları; çıkışlarını yaptıkları “Dimension” ve şu aralar MTV’de de klibi dönen “Woman”ın yanı sıra “The White Unicorn” ve “Mind’s Eye”. Albümün şu anda Türkiye’de piyasada olup olmadığı konusunda hiç bi fikrim yok. Aslında yasal olmayan yollardan bile ulaşmak gerçekten zor çünkü henüz çok yeni oldukları için hala tam bi dinleyici kitlesi oluşturamadıklarını düşünüyorum ama şu anda yapmakta oldukları Avrupa Turnesi sayesinde bu eksiği çok kısa sürede giderecekler gibi gözüküyo, umarım yolları Türkiye’ye de düşer..

Wolfmother Offical Site
Wolfmother MySpace

Wolfmother - Woman.mp3
Wolfmother - Dimension.mp3
Wolfmother - Mind's Eye.mp3

Posted by Sarp* 02:17

3 Comments:

  1. !emona!d said...
    Soununda Wolfmother!!! Mutlaka dinleyin derim, benim yeni favorilerimden...
    Umarım Türkiye'ye de yolları düşer, özellikle Akdeniz kıyılarına:D
    skoer said...
    woman resmen black sabbath. yani bu kadar olur.
    serdarcharliebrown said...
    solist andrew stockdale'in sesi çok iyi.

Post a Comment