anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Pocket Revolution by dEUS


Belçika’nın büyük plak şirketleriyle ilk anlaşma yapmayı başaran grubu dEUS, altı senelik bir aradan sonra Pocket Revolution isimli albümleriyle döndüler. 1994 tarihli Worst Case Scenario isimli albümleriyle çıkış yapan topluluk bir sene sonra My Sister is My Clock isimli pek de başarılı olmayan bir albüm yaptıktan sonra asıl tanınmalarını sağlayan ve en sağlam şarkılarını bir araya getirdikleri, cazdan punka ve alternatif rocka kadar değişik türde parçaların bulunduğu In a Bar, Under the Sea isimli albümlerini çıkarıyorlar. Grubun bundan sonraki The Ideal Crash isimli albümleri ise grubun daha farklılaştığını gösteren ve belirli bir doğrultuda müzik yapmaya başladıklarının bir göstergesi.

2005 senesinde çıkarttıkları Pocket Revolution ise The Ideal Crash tadında ama dEUS’un ilk zamanlarını da andırıyor. Şarkılar In a Bar, Under the Sea albümünde olduğu kadar yoğun ve güzel. Belki de bugüne kadar yaptıkları en olgun çalışma da denebilir.

dEUS belki ismi gibi tanrısal müzik yapmıyor fakat sadık bir hayran kitlesine sahip. Karışık ritimleri, ton dışındaki gitar riffleriyle kendilerine özgün olan müzikleri deneysel rocktan alternatif rocka doğru bir geçiş yapıyor son albümlerinde. Sevenlerin zaten kaçırmaması gerektiği, bilmeyenlerin ise güzel bir başlangıç yapabilecekleri bir albüm Pocket Revolution.

Posted by Unknown 23:10

0 Comments:

Post a Comment