anasayfa | blog hakkında | yazarlar



konser: Change of Plans, DDR ve Kafabindünya

2 post-rock topluluğu Change of Plans ve Kafabindünya 19 Ocak Perşembe 22:00 de Balans Music & Performance Hall da DDR ile konser verecek. Geçenlerde grubum Kayıp Kontrol 'le birlikte sahne alan DDR'yi tanıtmıştım (bu arada orada olan ve biz sahnedeyken çılgın tezahuratlarda bulunan herkese teşekkür, gelemeyenleri bir sonrakine bekliyorum.)

Biraz da Change Of Plans ve Kafabindünya'yı tanıyalım.

Change of Plansİstanbullu post-rock topluluğu Change of Plans 2004 yılında Ege Kanar, Arda Ertem ve Batu Sayıcı tarafından kuruldu. ‘Anybody is Who?’ EP'siyle adını duyuran topluluk Berkan Tunçludemir ve Ateş Demirören'in de katılımıyla şu anki kadrosuna kavuştu. Change of Plans'in müziğinde gitar, bas ve davula ek olarak zilafon, keman, sample'lar ve elektronik öğeler de kullanılmaktadır. Benzer tatları Mogwai, Hood, Explosions in the Sky ve Album Leaf gibi isimlerde rastlanılabilir.

Kafabindünya Kafabindünya, Burç Tuncer’in projesi olarak 2001 yılında ortaya çıktı. Hedef o zamanlar sadece anormal şeyler yapmaktı. Hiçbir kaygı duymadan uzun doğaçlamalara giriştiler. Rockistanbul Festivalinde izledikleri Mono isimli gruptan etkilenerek post rock denilen müziği keşfettiler. Çeşitli problemler yüzünden müziğe bir süre ara vermek zorunda kalan grup en sonunda canlı performansa yönelik bir kadroyla tekrar toparlandı. Oceansize, Mono, Tea Party gibi ilham kaynaklarına sahip olan Kafabindünya’nın şu andaki kadrosu Burç Tuncer (gitar), Aybars Turan (gitar), Özgür Can (bas) ve Deniz Yoldüz (davul).

Posted by lostgardens 04:56

3 Comments:

  1. fiondra said...
    change of plans'i bant'tan indirdiğim bir şarkısıyla tanıdım ve çok sevdim. maket gemi koyu. kafabindünya ve kayıp kontrol'ü de duymak isterim. konserden daha ucuz bi yolu var mı müziğinizi dinlemenin?
    fiondra said...
    teşekkürler, takipteyiz..
    Adsız said...
    kafabindunya 15 şubat taksim peyote'de giriş belej efem.

Post a Comment