anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Britpop Party vol.3


Geçtiğimiz aylarda CATWALK, SUITCASE gibi Indie,Alternative,Post Punk ve Britpop’un ülkemizde hatırı sayılır cover grublarının canlı olarak katıldığı son zamanların en alternatif partisi BRITPOP Ocak ayında İstanbul’da 110 Ankara’da ise WELL BEHAVED’in katılacağı ALTERNATIVE serisi ile üçlüyor.
90’ların İngilteresinde SUEDE, PLACEBO, BLUR, OASSIS, SKUNK ANANSIE, MANIC STREET PREACHERS… gibi İngiliz Rock Gruplarının tüm dünyada elde ettiği başarılı çıkışın ardından tam anlamı ile ünlenen BRITPOP akımı günümüzde sadece İngiliz müzisyenlerin değil tüm dünya gruplarının devamını getirdiği bir müzik, moda ve yaşam stiline dönüştü.
COLDPLAY, FRANZ FERDINAND, KAISER CHIEFS, THE FUTURE HEADS… gibi grupların tekrar İngiltere’den Amerika’ya ulaşması ve milyon adetlik satışlara ulaşması ile BRITPOP tüm canlılığı ve modası ile bir kez daha sahnede.
BRITPOP ALTERNATIVE serisinin en önemli özelliği ise sadece Britpop’un Avrupa temsilcilerini değil KILLERS, KASABIAN,THE STROKES,HOT HOT HEAT,GARBAGE gibi Brit Pop ile Amerikan Rock arasında isim yapmış grupları da dinleyip eğlenecek olmamız.
80’lerde bugünlerin temelini teşkil eden çalışmaları ile JOY DIVISION, NEW ORDER, HUMAN LEAGUE, THE CURE ve u2 gibi isimlerden dinleyeceğimiz klasikler ise gecenin NOSTALJİK unsurları.
Canlı gruplardan sonra sabaha kadar devam edecek partinin müzikleri ise Dj Total Ret’ten. Her dönem dans akımları ile flört halinde olan BRITPOP’un bu anlamda geceye hareketlendirecek isimleri ise LCD SOUNDSYSTEM ,THE RAPTURE, COBRA KILLER,FISHERSPOONER,CHICKS ON SPEED,FELIX DA HOUSECAT, PEACHES, MİSS KİTTİN gibi gruplarca temsil edilen günümüz dans akımları “ELECTRO CLASH ve DISCO PUNK”.

*Dj Indie Pop (Britpop;Indie)
*Dj Total Ret (Electro Clash, Disco Punk)
*Dj Culture (80’ler,90’lar)

*İSTANBUL CANLI GRUP : 110
*ANKARA CANLI GRUP : WELL BEHAVED

İSTANBUL 14 Ocak Cumartesi biletix
ANKARA 20 Ocak Cuma

Posted by nóiway 10:30

1 Comment:

  1. nóiway said...
    110 u sonunda canlı izleyebilmek için çokçok güsel bi fırsat bu benim elime geçen..ben de değerlendirmeye çalışçam artık..110 sevenler sevmek isteyenler :p için bu partiyi öneririm..

    ahh hırt da burda olsaydı da birlikte gidebilseydik..malum 110 sahneye hırt'sız çıkmaz ;) bknz: rockistanbul bknz:rock'n coke

Post a Comment