anasayfa | blog hakkında | yazarlar



BabyShambles

pete doherty yola babyshambles'la devam ediyor
Libertines maalesef tarih oldu. Neydi o Libertines’in kendi isimlerini taşıyan o ikinci albümü öyle. 11 günde kaydedilmiş, üzerinde fazla uğraşılmamış ve olabildiğince çiğ bırakılmış şarkılar. Kaçan davul ritimleri, yanlış basılan akorlar. Bunların hepsini albümü dinlerken seçebiliyorduk. Ama bunlar albümün kalitesinden bir şey düşürüyor muydu? Kesinlikle hayır. Albüm sanki 2000li yılların değilde 1979 yılının en iyi albümlerinden biriydi. Çoğu hücum kayıtlardan oluşan bu albüm, bizi şarkıların hala canlı kaydedildiği günlere götürdü. Albüm çeşitli müzik yayınları tarafından yılın en iyi albümü seçildi. O CD yi kaçkere evire çevire dinlemiştirim bilmem. Last Post On The Bugle’ı ard arda 2O kere çaldığımı hatırlıyorum ama :)

Ama ne yazık ki artık Libertines yok. Pete Doherty yoluna Baby Shambles ile devam ediyor. Grubun debut albümünden (Down in Ablion) çıkan single’ı Fuck Forever, Britanya listelerine 4 numaradan gidi. Şimdi herkes ister istemez Baby Shambles ve Libertines i birbirleriyle kıyaslıyor. Benim gibi Pete’siz olmaz diyorsanız, onun ses tonunda kendinizden bir şeyler buluyorsanız, Kate Moss ve kimyasallarla kafayı yemezse geleceğin Morrissey’i olacağına inanıyorsanız bu albümü seveceksiniz. Şunu not düşelim ki albümün The Libertines’ e nazaran daha sönük bulanlar oldu. Ama hatırı sayılır bir kitle de “Pete Doherty is God” diye haykırmaya devam ediyor. Bende albüm daha çıkmadan onu çeşitli illegal yollardan .) edinmiş bir sürü Baby Shambles’ çı gibi albümü severek dinlemekteyim.

Bu arada Pete demek magazin demek. Kate Moss kokain çekerken paparazzilere yakalandı biliyorsunuz. Olayın ardından Kate Moss cici kızmışta, Pete onu yoldan çıkarmış gibisinden şeyler yazıldı. Bütün bu neşriyatlar Kate Moss tarafından yalanlandı. Bi de Pete, aslında biseksüel olmadığı, bunun albüm satmak için uydurulmuş bir numara olduğunu söyleyenlere yanıt verdi. Bir dönem 20 Sterlin karşılığı rentboyluk yaptığını, bundan utanmadığını ve hala erkekleri çok çekici bulduğunu söyledi. Pete’ni açıklamalarını youngmodsoldiers.blogspot.com/ adresinden uzun uzun okuyabilirsiniz. Daha ne haberler var ama burada keselim ve albüme dönelim.

Bu albümde de Libertines albümlerinde karşımıza çıkan canlı kayıt teknikleriyle karşılaşmaya (şuna çıldırmaya mı desydim .) devam ediyoruz. Akustik kayıtlarından aşina olduğumuz Come Back From Death i grupla birlikte çalmışlar ve farklı bir yorum getirmişler. Bir de albümün en komik şarkısı Pentonville var. Sözün kısası Peteciler albümü edinmeli, gerisi onlara kalmış.

Posted by lostgardens 23:32

0 Comments:

Post a Comment