anasayfa | blog hakkında | yazarlar



çatlak bilimadamı müziği


jerk tipli 3 bilimadamının new yorkta punk yapmaya çalışırsa neler olabileceği gibi surreal bir durum sözkonusu. biz bilimadamıyız! şeklinde piyasaya dalan bu elemanlar, repeatten çıkmayan şarkılarla müziğe bilimsel çalışmalarla elde ettikleri çok özel formulleriyle eğlence kattılar. mtv2de görmüş olabileceğiniz the great escapeteki matrak halleriyle farkedilmiş olabilirler orada da.

With love and squalor, bu delilerin, yani we are scientistsin debutsü olmakta .Ellerinde sürekli gezdirdikleri minnoş kediler ve garip, nerdy görünüşleriyle tamamen ters istikamette müzik yapan bu arkadaşlar, brooklynli olduklarından dolayı, artık telaffuz etmekten bıktığım, ancak dahil edilmesi gereken new york soundının yeni bi kusel temsilcisi. bunların farkı, imaj olarak ne the strokes gibi high triplerine girip, ramones-velvets-blondie kokteyli retro chic trendsetterlar olmaları ne de yyy gibi indie moda hipsterları tarafından ilahlaştırılmaları hatta daha da ilginci geek gibi giyinmeleri. ama debutleri kessinlikle super, nobody move, nobody get hurt gibi catchy bi pop-punk güzelliğiyle açılışı yapıyorlar, this is scene is dead de aynen öyle, -nylu grupların kanında var bu heralde- şarkıları funkla, azcık disco ve hedeyle servise sunmak, the great escape bence albumun en güzel anlarından biri introsundan itibaren yakalayan gitar riffleri, solist çocuğun hot hot heat stevee benzeyen eğlenceli vokali vs vs zıplatanlardan, davulun basın da accaip bi gazla çalındığını eklemek lazım, Lousy Reputationda da hızlı baslar, baş kaldıran vokal ve dile yapışcak koro kısmıyla single potansiyeli yükseklerden.

kısacası bana feci şekilde buzzcocksı hatırlattı bu trio çok da sevdim, 7.5/10 veriyorum, hatta kedisever olmalarına da artı 1 puan ekleyerekten 8.0/10 diyorum.

edit: 7.5 + 1 =8.

Posted by ________ 21:37

2 Comments:

  1. nóiway said...
    yineliyorum, bu kız bu çöplükteki en iyi öten horoz!! 7,5 + 1 =8'dir arkadaşlar kim ne derse desin ;)
    HIRT said...
    makin my escape makin my escape! i tell myself that everythings in shape everythings in shape but me!...

Post a Comment