anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Arcade Fire / Funeral


Arcade Fire Kanada'nın son zamanlarda çıkarttığı iyi gruplardan bir tanesi. Hatta abartıp 2004 yılının bombası olan Funeral isimli albümü kaydeden Kanadalı grup içten müzikleriyle ilk albümlerinde muhteşem bir başarıya imza attılar. 2003 yazında kurulan grup Win Butler, Régine Chassagne, Richard Parry, Tim Kingsbury ve Win'in erkek kardeşi William Butler'dan oluşuyor. Albümün kaydı esnasında bir dolu vefatla karşılaşan grubun albümünün ismini nerden aldığı anlaşılabiliyor. Régine'nin anneannesi, Butler kardeşlerin dedesi ve Richard'ın teyzesi albüm kayıtları esnasında hayatlarını kaybetmişlerdir. Ama 6 ay sonra Win Butler ve Régine Chassagne'nin evliliği ile gruba neşe geri döner.
Funeral albümü başından sonuna kadar durmaksızın dinlenebilecek bir türde. Hani şu 'boş yok' dediğimiz türden. Açılış parçası Neighborhood #1 (Tunnels) temposu durmadan artan ve sonlarına doğru keyiften yerinizde duramadığınız bir heyecan fırtınası. Ardından gelen Neighborhood #2 (Laika) ise ekolu hafif distorsiyonlu vokalleri ve hırçın gitarlarıyla ilk parçanın bizi bıraktığı yerden tekrar sürüklemeye devam ediyor. Müthiş yaylıları, etkileyici sözleriyle ve şarkının sonuna doğru gene tırmanan temposuyla Crown of Love albümün en ağlatıcı şarkısı. Albümün kapanış şarkısı Régine'nin piyano eşliğindeki vokalleriyle In the Backseat.
Indie rock dinlemiş birisinin bu albümü kaçırmaması ve bu saate kadar dinlememişse hemen hatmetmesi gerektiği düşüncesindeyim. 2004 yılının en başarılı albümlerinden olan Funeral, Arcade Fire’ın geleceğinin parlak olduğunu gösteriyor.

Posted by Unknown 21:59

0 Comments:

Post a Comment