anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Last FM elden gidecek mi?



Last Fm'i CBS satın aldı. Daha doğrusu Columbia Broadcasting System isimli dev medya grubu dünyanın her tarafından 15 Milyon insanı üyesi yapan Last Fm'i bünyesine katmak için 280 Milyon Dolar saydı. Olay medyaya bir başarı öyküsü olarak sunuldu. Yok Last Fm'in kurucusu Martin Stiksel siteyi döküntü evde kurmuşmuş, sonradan kendine lüks ev almışmış falan da filan.

Haber duyulur duyulmaz biraz tedirgin oldu Last Fm'ciler. Last Fm'i güzel yapan şeylerden biri reklamı az olması, tag radyolarının güzel çalışması, insanların yeni şeyler keşfetmesine yardımcı olması. Örneğin post-rock radyosuna girdiğinizde karşınıza Britney Spears çıkmıyor, on tane pop up penceresi açılmıyor, güzel müziğin keyfine varıyorsunuz. Birinci soru hala böyle devam edecek mi?

İkincisi de Last Fm artistleriyle ilgili. Last Fm kurulduğundan beri anlaşmalı anlaşmasız, popüler popsuz tüm gruplara eşit mesafede duruyor. Yeni müzisyenlerin fan kitlesi oluşturması için gerçekten işlevsel. Peki bu ne kadar böyle devam edecek?

Last Fm yetkililerinin yaptıkları açıklamalara göre, firma bağımsız yapısını koruyacak. Stiksel yaptığı açıklamada "Last.fm'in amacı dünyadaki tüm müzikleri ve videoları insanlara ulaştırmak, ve CBS'le yaptığımız anlaşmayla şimdi amacımıza bir adım daha yakınız." dedi.

Umarım öyle olur, Last Fm reklamla abuk subuk Pop ilahlarıyla dolmaz.

Posted by lostgardens 21:58

3 Comments:

  1. Sarp* said...
    Bu yorum yazar tarafından silindi.
    Sarp* said...
    last.fm'in radyoları ve tavsiye sistemi güzel çalışıyo olabilir ama tagging'in bi dezavantajı olarak yelpazeleri çok kısıtlı kalıyo bence.. umarım bu tip şeylere biraz eğilirler.. ha tabi bide elde avuçta olanın gitmesi ihtimali de var evlerden uzak ola diim..
    Adsız said...
    lastfm bu şekilde elden gitmez ama türkçe sayfası ile birlikte çok salak bir hal aldığı kesin. widgets'ı ciciler, view history (to view history) linkini ileti geçmişi olarak çevirmiş, kıprıslı kokoş ve gerizekalı bi hatunun başında olduğu bir ekip var tr için.

Post a Comment