anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Avrupa'daki Festivaller

Yaz yaklaşıyor, festivaller kapıda... Türkiye'deki festival line-upları yavaş yavaş açıklanmaya başlanmışken ve oldukça umut verici gözükürken bir de Avrupa'da neler olup bitiyor kısaca bir göz atalım dedim ve ortaya şöyle sonuçlar çıktı:

♥ O2 wireless, İngiltere



Bu yıl 14-17 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan O2, Londra ve Leeds’de seyircisiyle buluşacak. Katılacak grupları ile her tür zevke hitap etmeye çalışan O2 nin ana grupları şöyle: The White Stripes, Faithless, Kaiser Chiefs ve Daft Punk. Onları takiben Queens of the Stone Age, Kelis, Air, LCD Soundsystem, CSS, Just Jack, Badly Drawn Boy, Rakes, Editors and the Cribs’i de bünyesine dahil eden O2’nin festival süresince festival alanını daha yeşil yapmak ve karbondioksit salınımını azaltmak gibi bir hedefi de var. Festival biletleri tek gün için £40, 4 gün için £135 olarak belirlenmiş.
Daha fazlası için: www.wirelessfestival.co.uk/

♥ Glastonbury, İngiltere

Glastonbury, 2 yıllık bir aradan sonra iddialı bir kadroyla geri döndü. Glastonbury, iyi müzik dışında sunduğu aktivitelerinin varlığı ve sahnelerinin çeşitliliği ile yağmurun çamurun verdiği rahatsızlığı telafi etmeyi başarıyor. Festivalin 1 Nisan’da satışa çıkmış olan biletleri maalesef 1 saat 45 dakika içerisinde tükenmiş olmasına rağmen bu sene 22-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek bu festivalin biletlerini bir yerden temin edebileceğinizi umuyor ve kısa bir şekilde festival kadrosuna göz atıyoruz:
The Killers, Bjork, The Arcade Fire, Mika, Arctic Monkeys, The Who, Kaiser Chiefs, Klaxons, Lily Allen, Bloc Party, Amy Winehouse, The Good The Bad And The Queen, Dirty Pretty Things, Super Furry Animals...
Daha fazlası için: www.glastonburyfestivals.co.uk/

♥ Oxegen Festival, İrlanda


Henüz bir Glastonbury büyüklüğüne ulaşamamasına rağmen kadrosuyla göz dolduran Oxegen, 7-8 Temmuz tarihleri arasında Dublin’de gerçekleştirilecek. Maalesef bilet konusunda Glastonbury ile aynı kaderi paylaşan Oxegen’ in şu ana kadar açıklanmış şekliyle festival kadrosu şöyle: Snow Patrol, Muse, Scissor Sisters, Kings of Leon, Interpol, Amy Winehouse, The Fratellis, MIKA, Wu Tang Clan, Tori Amos, The Goo Goo Dolls, The Killers, Razorlight, Arcade Fire, ve Cagedbaby.
Daha fazla bilgi için: http://www.oxegen.ie/

♥ T in the Park, İskoçya

6-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan T in the Park, konser biletleri konusunda Glastonbury ve Oxegen ile aynı kaderi paylaşıyor. Konser kadrosu ile yukarıda bahsi geçen festivallere oldukça benzemekte olan T in the Park, bu sene Arctic Monkeys, Bloc Party, The Coral, Lily Allen, The Killers, Razorlight, Arcade Fire, James, Damien Rice, The Fratellis, Bright Eyes, Interpol, The Gossip veTori Amos gibi sanatçılara ev sahipliği yapacak.
Daha fazla bilgi için: http://www.tinthepark.com/

♥ Sziget Festival, Macaristan

Budapeşte yakınlarındaki Obudai adasında düzenlenmesi nedeniyle Macarca’da “ada” anlamına gelen “Sziget” adını alan festival zengin bir kadroya, değişik müzik zevklerine hitap eden sahnelere (Main Stage, Hammer World Stage, Wan 2 Stage, World Music Main Stage, Party Arena) ve oyun, bale, kabare, film, yada kukla şovları izleyebileceğiniz alanlara sahip. Sziget, şu ana kadar açıklanmış haliyle kadrosunda şu isimleri barındırıyor: Tool, The Killers, Nine Inch Nails, Pink, Faithless, The Chemical Brothers, Iamx, Hooverphonic, Timo Maas, Satoshi Tomiie, Within Temptation. Bu yıl 8-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin bilet fiyatları 150 Euro olarak belirlenmiş, ilgilenenlere duyurulur.

Daha fazlası için: http://www.sziget.hu/


♥ Roskilde, Danimarka

Death-Metal’den İndie’ye kadar, farklı türde müzik yapan pek çok sanatçıyı bünyesinde barındıran Roskilde festivali dünyanın 2. en büyük festival alanına her yıl yaklaşık 90.000 kişiyi konuk etmekte. Günlük bilet satışı yerine 8 gün için 230 euro talep eden Roskilde festivalinde (festivalin organizatörleri “tek günlük festival mi olurmuş kardeşim!” şeklinde düşünüyorlarmış.), 60 yaş üzerinden ücret talep edilmiyor. 1971’den beri süren bu köklü festivalin bu yılki kadrosu içerisinde Arcade Fire, Arctric Monkeys, Basement Jaxx, Björk, CSS, Camera Obscura, Muse, My Chemical Romance, RHCP, The Who gibi isimler yer alıyor. Genel olarak bir üniversite şehri olan Roskilde de gönüllü çalışmak istediğinizde festivali bedavaya çıkarabilmektesiniz ya da 60 yaşına gelmeyi beklemek de bir çözüm olabilir tabi ki.

Daha fazla bilgi için: http://www.roskilde-festival.dk/

♥ Rock Werchter, Belçika


1978’den beri aralıksız olarak her yıl düzenlenmekte olan ve 2003, 2005 ve 2006 yıllarında en iyi festival ödülüne layık görülen Werchter festivali bu yıl 28 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Dört gün süren festival boyunca Pearl Jam, Arctic Monkeys, Muse, Marilyn Manson, Air, Bloc Party, LCD Soundsystem, Interpol, Snow Patrol, Metallica, Rufus Wainwright, Billy Talent, The Chemical Brothers, Keane, Cold War Kids gibi grupları izlemek mümkün olacak. Interrail ile birleştirildiği takdirde oldukça güzel bir tatile vesile olabilecek olan festivalde 4 günlük kombine biletin fiyatı 160 euro, tek günlük olanınsa 75 euro olarak belirlenmiş.

Daha fazlası için: www.rockwerchter.be


♥ Provinssirock Festival, Finlandiya
Geçen yıl yaklaşık 62.500 seyirciye ev sahipliği yapmış olan Finlandiya’nın en büyük ve en köklü müzik festivali Provinssirock, bu yıl Tori Amos, Flogging Mary, Lamb of God, Patti Smith and Band, Velvet Revolver, Hatebreed, Scissor Sisters, Unearth ve Aiden’ı seyircisiyle buluşturuyor. Bu yıl 15-17 Haziran’da düzenlenecek olan Provinssirock’ın 3 günlük kombine bilet fiyatı 85 euro olarak belirlenmiş.
Daha fazla bilgi için: www.provinssirock.fi/en/


♥ Hultsfred festival, İsveç
Yaklaşık 30.000 izleyiciye festival heyecanı yaşatan alanı ve 7 farklı sahnesiyle İsveç’in en büyük festivali olma özelliğini taşıyan Hultsfredfestivalen, bu yıl Ozzy Osbourne, Pet Shop Boys, Velvet Revolver, Wolfmother, Mando Diao, Korn, Justice, Lamb of God, Shout Oud Louds, Client gibi isimlere ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 14-16 Haziran günlerinde düzenlenecek olan Hultsfred festivalinin kamp+konser masrafı yaklaşık 188 dolar tutuyor.
Daha fazlası için: http://www.rockparty.se/


♥ Benicassim Festival, İspanya

Bu yıl 19-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Benicassim için festivalden daha çok bir tatil fırsatı da denebilir. Sunduğu iyi müziğin yanısıra festivalcilerin tiyatro, kısa film ve dans gibi etkinliklere katılmasına olanak sağlayan Benicassim’de ayrıca konserler bittikten sonra, 9 gün boyunca festival alanında konaklayabilirsiniz. !!!, Arctic Monkeys, Amy Winehouse, Albert Hammond Jr., Bright Eyes, Clap Your Hands Say Yeah, The Hives, Iggy and the Stooges, The Magic Numbers, The Presets, The Pipettes, Ok Go, Klaxons, Muse’un katılan gruplar arasında bulunduğu bu festivalin bilet fiyatı 170 euro olarak belirlenmiş.
Daha fazlası için: www.fiberfib.com

Posted by the-pearls 04:47

4 Comments:

  1. eates59 said...
    Arctic Monkeys'in çalmadığı festival de yok neredeyse maaşallah, maaşallah!
    ________ said...
    reading nerde :P
    ben benicassime gidiorum ;)
    Adsız said...
    türkiyeye getiricez hepsini bizim olucaklarr!!nıhahahaha
    your bloody friend said...
    ben dour festivaline gidecem belçikada.
    yani umarım giderim.

Post a Comment