anasayfa | blog hakkında | yazarlar



POP LEVI


Bu sefer farklı birşey denemek istiyorum. Genel olarak yazıların sonuna iliştirilen mp3leri ben bu sefer yazının başına koydum. Şimdi sizden istediğim, mp3 linklerinin başında çıkan mavi "play" tuşuna bastıktan sonra yazıyı okumaya başlamanız. Evet buyrun, basın:

Sugar Assault Me Now-Pop Levi

Tamam başlayabiliriz. Göbek adınızın "Pop" olduğunu düşünün. Büyüdüğünüzde ne yapardınız? Bankacı olur muydunuz mesela? Veya doktor? Ya da gençliğinizi hayal edelim; metalci olabilir miydiniz? Metalden hoşlandığınızı(!) düşünün bir an için , 4 aydır üzerinizden çıkarmadığınız bol siyah tişörtünüz ve kendinden geçmiş siyah botlarınız ile bir metalcide aranan her şeye sahipsiniz. Fakat ufak bir sorununuz var; isminiz "Pop". Bu anlattıklarımın şu an dinlemekte olduğunuz insanla hiç bir alakası olmadığının ben de farkındayım. Fakat yukarıda yarattığım hayali kahramanı sizin de gözünüzün önüne gelmesini istedim. Bu "pop/metal" ironisini Pop Levi'nin kendisi de komik buluyor olacak ki myspace sayfasında janr olarak "metal" yazıyor.

Pop Levi Londra doğumlu bir müzisyen. İlk albümünü 2007de çıkarmış olmasına rağmen çok uzun süredir müzikle yakından ilgileniyor. Hatta kendisi 2003-04 yılları arasında, Ladytron'un canlı performans grubunda bas çalmış. Daha önceleri de Super Numeri isminde bir post-rock grubunun üyesiymiş. Super Numeri'nin Ninja Tune'dan çıkmış olan bir EPsi bile mevcut.

Benim onunla tanışmam ise 2007 çıkışlı solo debutsu, "The Return To Form Black Magick Party" sayesinde oldu. Müzik kritikleri tarafından herhangi bir tarza sıkıştırılamıyor kendisi. Çok karmaşık, farklı birşey yapmıyor. Ancak çok farklı tarzlardan etkilenmiş belli ki. Freak-Folk, Rock'n'Roll, Glam, Pop, Lo-Fi bunlardan şu an aklıma gelenler. Dinledikçe yeni şeyler de farkedeceğiz eminim. Şu an emin olduğum bir diğer şey ise Pop Levi'nin harika müzik yaptığı. Sesindeki tizlik ve mükemmel falsettoları, Pop Levi'nin vokalinin son derece dinamik olmasındaki en büyük etkenler. Ev kaydı olduğunu tahmin ettiğim şarkılardaki retro sound ise Pop Levi'yi sevmeniz için bir başka neden.

"The Return To Form Black Magick Party", myspace sayfasından dinlenebiliyor. Ha, bir deNME, Pop Levi hakkında rezil bir yorumda bulunmuş: "The best Levi since 501s" ?! Rezilsin NME.

Son olarak, albümün en güzel parçalarından biri olan Blue Honey ile sizi başbaşa bırakıyorum.

Posted by HIRT 20:37

1 Comment:

  1. ________ said...
    nme ve irenç kelime oyunları.

    ama iiymiş Return To Form Black MAGICK--albumun ismi de ii ;)

Post a Comment