anasayfa | blog hakkında | yazarlar



NEW RAVE SURVIVAL GUIDE

2006daki new rave saçmalığından ağır derecede hasar alarak çıkanlar ve hala etkisinde kalanlar içindir. Gardroptaki butun siyah ve tonlarındaki kıyafetler sokağa mı atıldı,ya da hiç giyilmiyor mu? Eskiden myspace'e koymayı düşünülen en kuuul resmin siyah-beyaz ya da sepia bir retro-şıklığını yansıttığı, olabildiğine renkli, plastik, baştan aşağı day-glo estetiğiyle dolup taşmayan statik, sıkıcı, çooook "2005" resimlerden bir an önce kurtulunması gerektiğini mi düşünüyosunuz? Eskiden synthenizer barındıran müziklerden olabildiğince kaçmaya mı çalışıyordunuz? Sci-fi'ı sadece geeklerin okuduğunu, bir daha kimsenin 60lar ve 70lerin sonsuz kuulluğunu bırakıp 80ler ve 90ların rüküş, saçma, kimyasallarla dolup taşan lame club ve rave kültürüne bir daha asla dönülmeyeceğine adınız gibi emin miydiniz? 7 ay öncesine kadar her averaj yağızindie gencin vereceği cevap evetti. Mesihler libertines ve strokestu, yırtık converse ve olabildiğine vintage üst-baş artı strokes-libs klonu 78679877897987879 tane grupla sonsuza dek devam edeceğini düşündüğümüz bi "scene" vardı. ta ki kimler-olduğunu-biliyosun-sen çıkıp nme'nin de ondan öncede gayet varolan bu indie-disco genreına isim vermesiyle -NEW FUCKIN RAVE, IS IT- gözlerimle şahit olduğum bir tür salgın, new rave ortaya çıktı. glowstickler, florosan renkler, düdükler, ex, mdma, diy, keyboards = sansasyon. Klaxons'tan Simon Taylor'ın da dediği gibi, "I don't know whether new rave will be "new grave" by next year, but it did happen in 2006." benim de 13lük ergen coşkusuylla kaptırdığıM new rave belasından kurtulmanın bir yolu olmalı diye düşündüm ve evet, bu küçük listeyi hazırladım. dediklerime dikkat ederek yaşamınızı eski haline en azından biraz da olsa, ehem, döndürebilirsiniz.

1. ELECTRO OLMAYAN VE IYI MUZIK YAPAN GRUPLAR VAR.
evet kulağa ilginç gelse de, eski zamanlar(!)da olduğu gibi, çok iyi, güzel, gitar muziği icra eden genç arkadaşlar var:
cajun dance party
the rumble strips

good shoes

GoodBooks
the victorian english gentlemen's club
the maccabees

cold war kids
oxfam glamour models
shut your eyes and you'll burst into flames
These New Puritans
the dykeenies
blood red shoes

elle milano

fear of flying


2. KIMYASALLAR ZARARLIDIR















2004 yazını hatırlıyor musunuz? summer of love ilan edilmişti, ingilterede mantar satımı yasaldı ve ortalıkta the bees, coral, delays ve zutons gibi san fransisko saykedelyasını hortlatmış gruplar kol geziyordu. bu senenin kilit kelimesi bile MDMA-ZING, düşünün bunun genç beyinlerde açabileceği zararları. HERKEZ EXE DADANIRSA OLABİLECEKLERİ DÜŞÜNÜN. (dramatize etmekteki başarımı anneme borçluyum)

3. VELVET UNDERGROUND













velvets her zaman işe yarar. gidip velvet underground&nico dinleyin.


4.MYSPACE
evet myspace'e biraz göz atmanız yeterli. daha 4 ay öncesine kadar afi ve the used dinleyenler bile şu an iki paint darbesi ve CC ve KLax'ın top8e konulmasıyla nu rave in allahı olmuş durumdalar. hoş, herkez istedini yapmakta özgür ama bu kadar da biraz sinir bozucu.


















--raver


5.TÜREYEN ŞİT GRUPLAR






ok diy rocks istedimize istedimiz an ulaşmamız da super ama eline bi synth alan ya da her laptopu olan da myspazz açmasın artık hangisi iyi hangisi kötü ayırt etmek zorlaştı. 5 tane gruptan sadece 1 tanesi işe yarar çıkıyor diğerleri fagidifagidifak

6. KLAXONS.ASLINDA.RAVE.DEĞİL.










evet, ürpertici gerçek 29 ocakta hatta ve hatta 23 ocakta ortaya çıktı. myths of the near future dinlendiğinde anlaşıldı ki atlantis to interzone, the bouncer ve 4 horsemen dışında hiç bir klaxons şarkısı rave elementler taşımıyor! ne sirenler, ne acid house, techno vs. gibi 90lar rave'inin temel soundunu oluşturan genrelarla alaka. daha çok saykadelik gitar popu zaman zaman experimentalism sınırlarında gezinen. tamamen kendine özgü, egzantirik ama kesinlikle rave değil.

7. LAZY JOURNALISMİN KURBANIYIZ HEPİMİZ





new rave pek ala satışlarını panik at the disko ve may kemıkıl romens posterleriyle de yükseltemeyen nme'nin çıkardığı bi tür fake genre olarak da görülebilir. sonuçta türeyenşitgruplar(bknz.madde5) ve 13-16 yaş arası dışında bu sahnenin ana isimlerinden hiçbiri kendini new rave olarak adlandırmıyor.

8.SON OLARAK,


new rave 2006'nın en güzel şeyiydi,!!!!!!!!!!!!!!!! ama 2007de boku çıkcak! :))))))))

ps: bu yazı orda burda gördüğüm şeylerin genel tespitidir kimse şahsına bişey almasındır

Posted by ________ 16:36

12 Comments:

  1. ________ said...
    ıy amma saçmalamışım. bide blogerın ak yamukluna bak yazının hem biçim hem içerik olarak ak
    Adsız said...
    ahahaha evet lan ufak fontlar çok küçük çıkmış ama güzel olmuş özelliklre resimlerle destekleme falan baya güzel
    !emona!d said...
    manyak bi yazı olmuş ayrıca da komikk, uzun olmasına rağmen bi çırpıda yuttummmm.
    the-pearls said...
    tespitin pek doğru resimlerin de pek şeker. medya şişirmesiyle bi ara çığırından çıkan bu trend pek uzun sürmeyecek gibi
    Adsız said...
    hoş, herkez istedini yapmakta özgür ama bu kadar da biraz sinir bozucu.

    Herkez değil herkes... Neyse; pek güzel bir yazı olmuş. Zaten sevmedim yeni zırvalığı, bitsin hemen :P
    ________ said...
    ahahaha herkez benden nefret edicek sanıyodum super!
    nóiway said...
    aslında new rave zırvasını baştan beri senden başka dikkate alan olmadığı için bu yazıyı da senin yazman bütün o saçmalıklarını düzeltmiş görünmene neden oldu ki bu da bizleri hayli sevindirdi!

    p.s.: tek cümle ve kesinlikle kural hatası yok ahaha

    p.s.: "noiway" ailenizin türkçe öğretmeni.
    Adsız said...
    tabi yazıyı yazanın kendisi yaız righton kızar diye bu kuralları uygulayamıyor sanırım..
    HIRT said...
    siz bilmiyorsunuz berrak türk edebiyatı okuyor.
    HIRT said...
    new rave saçma tabi. nmenin halt yemesi. ama iyi olanları da bi kenara sallamanın manası yok şimdi.
    Adsız said...
    şu kasılarak çıkarılmış gitar grupları dışında süper tespitlerle dolu sitenin güzel yazılarından biri.
    neden ağzımıza artic monkeys , franz ferdinand , bloc party , the strokes v.b. grupları almaktan çekiniyoruzki.son derecede aktifler.
    anti main-stream bi yere kadar arkadaşlar bence.bilinmeyeni bilmek , dinlenmeyeni dinlemek falan hem çok zor şeler deil hem de inanın çok özel şeler deil.
    beyninizde grup ismi ezberlemeye ayırdığınız onca gbytı gitar müziğinde dans figürleri ezberlemeye ayırsanız gül gibi geçinip gideriz.
    Adsız said...
    bu arada pozan ben.sora önce kimsin onu söle lan zübük demeyin.unuttum demin yazmayı.

Post a Comment