anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Kat Kat Tat; Ratatat

Image and video hosting by TinyPic

Kaykayla ilgileniyorum bileniniz vardir belki. 2005 yılinda elime gecen bir kaykay filmini izlemeye basladim. "Hmm evet iyi, oha napti, bende bir gun böyle olucam hı hı tabi..." edalari ile izlerken birden muzik kesildi. Sıradaki kaykaycının bölümüne geldiginde sarki ufak bir konuşmayla başlamıştı ve bu sirada kaykaycı yokuş aşagı dumduz kayıyordu... Seventeen Years in ilk akorlari girdiğinde ise tamamen tepetaklak bir sekil almıştım. Hem adamin yaptigi hareketler, hem sarkinin guzeliği hem de videonun montajı dolasıyla. Ratatat ile tanismam da boyle olmuştu.
Hazir geri sayima baslanmisken 27.01.07 tarihinde Radar Live kapsaminda Yeni Melek'te ağirlayacagimiz (hos tabi bir bakima bazi arkadaslar da beni agirlicak bir izmirli olarak)
2 gruptan biri olan Ratatat hakkinda biraz bilgi vermekte sakinca görmüyorum. New York lu grubun iki kişisi; gitarist Mike Stroud ve synthesizer driver ve produktör olan Evan Mast'in tanismasi Skidmore Kolej'in de basliyor. Ikili tanisikliğa ragmen 2001 yilinda (su anki debut albumlerinde bulunan) Cheery sarkisin kaydederek, beraber muzik yapma isine atiliyorlar. Ilk single "Seventeen Years" ilk olarak Rex Records etiketiyle daha sonra da Evan ve abisinin kurmus oldugu Audio Dregs etiketiyle piyasaya suruluyor. Takvimlerimiz de 2004 yazdığı yıl da "apple powerbook"'da kaydedilen, kendi adlarini tasiyan debutlarini (benim su ana kadar dinledigim en iyi debutlardan birisidir kesinlikle) ve 2. singlelari "Germany to Germany"i XL Recordings etiketiyle bizlere sunuyorlar. Ayrica grup ayni yil sevdikleri sarkıları remixleyerek XL Recordings ten bagimsiz olarak "Ratatat Mixtape Vol.1" i piayasaya suruyor...
Gecen senenin sonunda piyasaya surulen "Classics" albumunden de su ana kadar Wildcat ve Lex'i singlelarını bize sunan Ratatat kesinlikle indietronica'nin en önemli temsilcilerinden. Her an her durumda dinlenebilecek, playlistinizin maca aslarindan bi tanesi olmaya aday bir muzik. Su ana kadar Mouse on Mars, Clinic, Interpol, The Killers gibi gruplarla turlamış olan Ratatat bu sefer'de Maximo Park ile karşımıza cikicak.
Ratatat dışında Evan'in, E*Vax adi altinda yaptigi ve Parking Lot Music adli bir albume sahip, elektronik bir calisma bulunuyor. Bunun dışında Mike ise su ana kadar Ben Kweller ve Dashboard Confessional ile çalışmış.

Ratatat Myspace
E*Vax Myspace

Posted by your bloody friend 23:23

1 Comment:

  1. ________ said...
    ratatatı bekliyoz yes

Post a Comment