anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Darth Vader's New Favourite Band


I Love You But I've Chosen Darkness, yazının devamında geçeceği şekilde ILYBICD, vahşi batı'nın Austin kendinden çıkan, adları gibi kısaca anlatılamiyacak bir grup olma özelliğini taşıyor. İlk olarak 2oo1 yılında kendi adlarını taşıyan EPleri ile karşımıza çıkan ILYBICD, uzun süren bir bekleyişin sonunda geçtiğimiz mart ayı full-lenght albümleri olan "Fear Is On Our Side"ı çıkarmışlardı. etraf post-punk, new rave, indie disco ve türevleri kaynarken, ILYBICD daha değişik, bazen yine elektronik altyapılı fakat daha karanlık bir sound la karışımıza çıkıyorlar. bu bahsettiğim "karanlık" sound, hep melodilerde hem de şarkı sözlerinde kendisini hissettirmekte. illa ki bir kaç grup ile benzetmek gerekirse, Explosions in The Sky, Interpol, ve Band of Horses'ın değişik özlerinden elde edilmiş bir sıvı diyebilirim ILYBICD için. evet, sıvı. hemde kokusunda gece, dokusunda hüzün olan bir sıvı.

Peki gruplar dışında? Hani böyle güneşin batmasına yakın kışın gökyüzü gri olur, basbaya gridir; hiçbir sınır, hiçbir çizgi göremessin gri yağmur bulutlarını birbirinden ayıran, büsbütün gri bir döşeme ile kaplanmış gibidir hava. bir arabada otoban lambalarının turuncu ile sarı arasındaki bayık ışığı altından tam bu havanın içinden direksiyonun yanındaki koltukta giderken kirli asfaltın üzerindeki sapsarı çizgileri gözlerin takip eder, araba hızlandıkça tek çizgi olur, yavaşladıkça kesik kesik olur, ve sen bu çizgileri izlerken düşüncelere dalarsın ya. işte o.

Ah tamam, çok uzattım sanırım. Fakat eminim ki gönülden new-rave'ci olan diğer Modern Way üyeleri ve diğer okuyucularımız mutlaka kendilerinden ufak da olsa ILYBICD'de kendilerinden küçük bir şey bulacaklar, ve bu aylar önce kaybedilemn küpenin kütüphanenin altından çıktığında hissedilen duygu gibi olucak. son olarak belirtmek isterim ki, ILYBICD self titled- EP'sinin kapağı, aynı zamanda benim Safety Scissors'ın Tainted Lunch'ından sonra en çok sevdiğim albüm kapağıdır, hatta o da şöyle bişidir:


Bir de unutmadan, her zamanki gibi bir yeni başlayanlar için köşesi:

ILYBICD - When You Go Out

ILYBICD - Your Worst is the Best

ILYBICD - According to Plan

Bi de myspace:

www.myspace.com/chosendarkness

Posted by Adsız 22:32

2 Comments:

  1. Sarp* said...
    ilk başta söylemem gereken dünyanın en muhteşem isimli grubu bu herifler! şarkılarının adlarını okuyunca da çok heycanlandım ama ne yazık ki dinlediğim de pek aradığımı bulamadım =(

    p.s. : bide şu new rave'ci the modern way imajı bana batıo yaa :roll:
    Adsız said...
    lights'ı dinle, onun linkini bulamadığım için koyamadım en güzeli o.


    bi de bilmiyorum sarp, valla klaxons datarock vs. konserlerine giden biz deiliz ;p ;p

Post a Comment