anasayfa | blog hakkında | yazarlar



The Longcut


Yeni olmak zor. Başlayacağın yeri bulmakta zorlanıyorsun. Emin olduğun yeri bulunca kaçırmayıp işe başlamak gerek. the longcut'a sarıldım.


Kapalı havalara alışkın ingiliz çocukları, müziklerine bu bunalımı kattıklarında biz güneşli gün çocuklarının ağzını açık bırakmayı her zaman başardılar. Tamam bizde de yağmur yağıyor arasıra ama İngiltere'deki kadar çok değil. Biraz daha özel bir bölge seçip Manchester yağmurlarına kafayı yorarsak da, en cahil halimizle James, The Smiths, Joy Division, Marion, Oasis, Lamb ve Elbow'u düşünüp "hmmm gerçekten çok yağmur yağıyor olmalı" cümlesini kurarız. Henüz Manchester bulutundan yeni ayrılmış damla olarak da the longcut hızını almaya başladı. Şemsiye sevmeyenler arasında olmak güzel.

3 arkadaş (Stuart Ogilvie (vokal, keyboard, davul), Lee Gale (gitar), Jon Fearon (bass)) 2002'de üniversite grubu olarak başladıkları kariyerlerini 4 EP sonrasında haziran 2006 çıkışlı "A Call And Response" albümüyle süslemişler. Albümün prodüktörlüğünü massive attack debutu blue lines'ın da prodüktörlüğünü yapmış olan Jonny Dollar üstlenmiş ki gelecekleri için sağlam bir adım. Tv on the Radio gitaristi David Andrew Sitek'in de albümde parmağı var. Çaldıkları Glastonbury Festival ve Fuji Rock Festival'da sahne performansları çok beğenilmiş. Four tet de grubu ıskalamamış ve "Vitamin C"yi remixleyivermiş.

Bırak bunları sadede gel derseniz eğer Joy Divisionvari müziklerinin daha yumuşak vokallere sahip olması bence artı üzerine artı. Tabi bundan hoşlanmayacak insanlar da tanıyorum. Yer yer fugazi ve massive attack'i hatta the verve'ü de andırmıyor değiller. Neyse. Birkaç upload (başka şarkı bulmakta zorlanmazsınız), görsel materyal olarak "A Quiet Life" klibi ve myspace sayfaları oldukça fazla fikir sahibi yapar sanırım.

The Longcut - Transition
The Longcut - The Kiss Off
The Longcut - Vitamin C


Posted by serdarcharliebrown 19:31

3 Comments:

  1. Sarp* said...
    süper yazı süper grup (: ellerine sağlık serdarcharliebrown ((: hoşgeediinn :D
    Unknown said...
    hoş geldiniz. o ne süper geliş öylee =)
    serdarcharliebrown said...
    teşekkür ederim hoşbulduk:)

Post a Comment