anasayfa | blog hakkında | yazarlar



2006 Model Kraftwerk? DATAROCK!


Norveçli grup Datarock, alman komşuları ve elektronik müziğin öncülerinden Krafwerk'e elektronik altyapı olarak benzemekte, ayrıca içinde indie rock'tan reggea'ye kadar çeşitli müzik öğelerini barındırmakta.
Kendi coğrafyalarından gelen bir başka aynı sound'a sahip olan Röyskopp'la müzikal etkileşim içinde olan Datarock üyeleri[Fredrik Saroea ve Ketil Mosnes], 1997 yılında ilk tanıştıklarında, elemanlardan biri thrash metal, diğeri de punk ile ilgileniyordu, fakat ikisnin de Happy Mondays ve Talking Heads gibi britpop'ın önemli gruplarına hayranlıkları azımsanamıyacak gibiydi.
Sonuç olarak 2000 yılında bu etkileşimlerini bir müzik grubu kurararal insanlara bulaştırmaya karar verdiler. [ne de iyi yaptılar]. Kısa süre içinde Norveç'te, ardından BBC Radio 1 tarafından keşfedilmeleriyle beraber İngiltere'de tanınmaya başlandılar.
Bunca senedir önemli müzik festivallerinde çalmamalarının sebebi de bir albümlerinin olmamasıydı. Bu sene bu handikapı da ortadan kaldırdılar, ve self-titled albümlerini yayınladılar, hem de kendi record label'larından:Young Aspiring Professionals. Şiddetle tavsiye edilir.


myspace sayfaları: www.myspace.com/datarock

ha ben bir de videolarını göreyim bakyim nasılmış bu nordikler diyenler için: www.youtube.com/user/datarockdatarock.

Posted by Adsız 23:05

3 Comments:

  1. HIRT said...
    evet süperler gerçekten. bir fafafa olsun, sex me up olsun, night flight to uranus olsun hepsi bomba. dinlenmeli.
    Şehirli Derviş said...
    sevemedim biir türlü:S
    zorla güzellik olmaz evet evet...
    Sarp* said...
    datarock, shitdisco ve şimdi de klaxons.. new rave ciddi bi şekilde patlamaya hazırlanıyo..

Post a Comment