anasayfa | blog hakkında | yazarlar



The Go! Team

Her ne kadar bundan iki sene önce çıkmış olsa da yazın bu zamanlarında iyi geleceğini düşündüğüm grup The Go! Team ve albümleri Thunder, Lightning, Strike.

Dinlendiği zaman hissedilen en büyük şey enerji. Peki nedir bu enerjinin bileşimi? Ian Parton isimli İngiliz elemanın kendi başına 4 kanallı kayıtçısıyla oynarken değişik şeyleri bir araya getirmesi ve bu esnada bir kaç kişiyi daha yanına alarak şovlara çıkmasıyla işler bir anda ciddiye biniyor ve The Go! Team oluşturulmuş oluyor.

Müziklerinin temelini oluşturan şey Parton'un oradan buradan bulduğu samplelar. Bunlar yüzünden başının belaya girmesi söz konusu çünkü kanuna göre her ne kadar tanınamaz olsa da başka bir yerden alınan parçalar için telif hakkı ödenmesi şart. Ama sampleların hepsi için telif hakkı vermesi mümkün değil. Ladyflash'te 20'ye yakın sample kullandığı düşünülecek olursa zaten bunun imkansız olduğu anlaşılıyor.

Müziklerinde göze çarpan en temel unsurlar 80'lerin polisiye dizi müziklerinden alınan samplelar, bayan vokalist Ninja'nın oldschool hiphop vokalleri, en has indie rock gruplarını kıskandıracak gitarlar, iki davulcu ve onlarca sample daha. The Power Is On, Ladyflash, Panter Dash benim favorilerim. http://www.myspace.com/thegoteam adresinden bir kaç tanesine ulaşabilirsiniz. Bunlar gibi gaz şarkıların yanında Feelgood By Numbers, Get It Together, Bottle Rocket ve Friendship Update gibi daha sakin ama her yanından mutluluk fışkıran şarkılar da mevcut.

Posted by Unknown 17:13

0 Comments:

Post a Comment