anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Dünyaya Düşen Son Kara Kutu-10,000 DAYS


Derinlik… Delilik… Kaos… Saplantı… Hüzün… Ve daha sayabileceğimiz bir sürü kaotik döngü ifadesi. Şiddetini hiç azaltmadan devam eden bir depremin ortasında kaldınız mı? İşte TOOL müziğini bize sunarken bunu vaat ediyor. Onlar psikolojik bir dürtünün ürünü olarak yaptıkları progressive müziğin derinliğini bize ispat ediyorlar sanki. Ama buna gerek duymayan arsız bir dahi edasında. Zorlayan çoğu zaman rutin gidişatı(diğer grupları) çok önemseyen bir karnaval diye nitelendirebileceğimiz bir albüm daha karşımızda.(10,000 days)Daha önce bize hayatımızda alabileceğimiz en kompleks hediyeleri verdiler. Opiate ile başlayan bu yangın ta ki Lateralus da ki Parabol-Parabola klibinde gibi vücudumuzu tamamen kapladı. O iki zaman aralığına UNDERTOW-AENİMA(Salival ve Others gibi ekler de çıktı) gibi albümler girdi. İşte o günden bu güne birçok şey değişti.(En azından benim için) Kliplerinden, konserlerine, kişisel olarak yaptıkları yan projelere (A perfect circle) albümlerinin iç dizaynına(LATERALUS’ un içi insan anatomisi olarak ayrılıyordu) ve daha birçok yerde yoğun bir çalışma görmek mümkün. Grup elemanları zaten kendi konularında virtüöz olmaktan çıkıp kendilerine has tarzlarını oluşturmuşlar. Liriksel olarak bana çoğu edebiyat ürününden anlamlı gelmesinin yanı sıra sapkınlıklarını ve yanlış düşündüklerine inandığım bir çok şey var. Ama bu yazılan sözlerin kötü olduğunu göstermiyor.
“This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion.”
Gibi sözler yazabilen uzaylılar dünyaya indiğinde insanların zeki olduğunu ispatlamak için vereceğimiz hediyenin bir TOOL albümü olduğunu söyleyen kimi medya kurumlarına rağmen onlar sözlerini çekinmeden söylüyorlar. Tool son albümü 10,000 Days den Vicarious ile yine müzikal mastürbasyon yapıyor. Şimdilik dünyaya düşen son kara kutuyu sizlerle paylaşalım. İlerde daha detaylı bir Tool yazı ile karşılaşırız.Buna eminim.

VICARIOUS adlı parçayı indirmek için tıkla.
Yazan:Ünal Arslan-dreamanddown

Don't look me at like
I am a monster
Frown out your one face
But with the other
Stare like a junkie
Into the TV
Stare like a zombie
While the mother, holds her child
Watches him die
Hands to the sky cryin,"Why, oh why?"

Posted by Şehirli Derviş 15:38

3 Comments:

  1. Unknown said...
    Tool da Coachella festivaline çıkan gruplardan..
    Adsız said...
    aynı zamanda "roskilde festival"de de bizlerle olucaklar :D

    www.roskildefestival.com
    Unknown said...
    the pot,jambi,rosetta stoned bi' boy önde olsada komple albüm yine muhteşem.tool için çocuğunu kesesi geliyo insanın.(neyseki çocuğum yok)

Post a Comment