anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Yeni Gruplar...

"Indie" o kadar "trendy" bir hal aldı ki her hafta yeni gruplar çıkıyo artık. Eline gitarı alan evinde kaydettiği demo ile NMEye kapak olabiliyo, single listelerinde 1 numaraya fırlayabiliyo. Bu kötü bişey mi? Kesinlikle hayır ! Fakat takip etmek zor :) Birkaç tane kayda değer yeni grup ismi yazmak istiyorum. Bi incelemek, dinlemek lazım. Yeni bi indie yıldızı doğuyor olabilir, hiç belli olmaz...

1) Test Icicles: İlginç bir tarzları var. Saçma gelebilir ancak yaptıkları müziği şöyle tanımlayabiliriz---------> Bloc Party + The Rapture + Yeah Yeah Yeahs + Metallica + Death From Above 1979 !!!!! Komik olduğunun farkındayım ama dinleyince bana hak vericeksiniz.

2) Arctic Monkeys: Daha reşit olmamalarına rağmen listelerde 1 numaraya çıkmış bi single a sahipler ! Tarzlarını The Libertines + The Clash + Mando Diao + dans ritmleri şeklinde açıklayabiliriz sanırım. Özellikle "Cigarette Smoke" şakısını şiddetle öneriyorum.

3) White Rose Movement: Bloc Party'nin prodüktörüyle kaydetmiş oldukları bi demoları var. Artık sıkmaya başlayan bildik "dans ritmleri üzerine kurulumuş pop melodileri" formülünü uygulamaktalar. Ne kadar ünlü olurlar, NME ye kapak olular mı?, cdleri milyon satar mı, sold out showlara headlinerlık yaparlar mı? bilinmez. Hep beraber bekleyip görcez.

4) Towers Of London: Bu grup hakkında fazla bilgim yok aslında. İsimleri dışında... Dinlemek, izlemek lazım...

5) Clap Your Hands Say Yeah: İlginç! bir isme sahip grup CYHSY pitchfork.com un ünlü yaptığı gruplardan biri. Biliyosunuz pitchforkmedia.com eğer bir albüme 8.5 ve üstü bir puan verdiyse, o grup artık ünlü demektir ;) Genelde abartıldığı kadar güzel çıkar bu pitchfork grupları ancak bu seferkinde pek hemfikir değilim ne yazıkki. Jhengie ne kadar uğraştıysada sevdirmek için :) çok ısınamadım. Bu arada grup "major label" denen bir büyük firmaya bağlı değil. (Indie mi dedin? O da ne ?!?!? )

6) Clor: Yine Britanya çıkışlı Q Magazine tabiriyle "punk-funker" grup Clor çok eğlenceli ! İlk single olan Love + Pain ile dansetmeyecek biri insani dürtülerini kaybetmiştir kanımca. Bu arada pitchforkmedia.com ----> 8.3

7) Engineers: NME tarafından shoegazer müziğin geleceği ünvanına layık görülen bu grubu, melankolik bünyelere tavsiye ediyorum :) Özellikle "Home", "Said And Done", "How Do You Say Goodbye?" şarkılarını öneriyorum. Dikkate değer bir grup, kaçırmayın.

8) Tom Vek: İngiliz tek kişilik ordu Tom Vek, lo-fi müziğin yeni kralı olarak lanse ediliyor. Aynen Beck gibi birçok enstrümanı kendisi çalıyor, şarkılarını kendi besteliyor. Kendi garajında kaydettiği We Have Sound albümü 2005 in en iyileri arasında bence. "C-C (You Set The Fire In Me)", "I Ain't Saying My Goodbyes", "A Little Word In Your Ear" dinlenmesi farz olan şarkılar. Fakat rahatlıkla söyleyebilirim: TÜM ALBÜM SÜPER !

9) Wolf Parade: Modest Mouse'un beyni Isaac Brock tarafından kaydedilmiş olan albümleri "Apologies to the Queen Mary" pitchforkmedia.com da 9.2 gibi devasa bir puan aldı. Daha tam içine girememiş olmama rağmen müziklerinin Modest Mouse ile oldukça benzeştiğini söyleyebilirim. Denemeye değer diyorum...

10) The Clientele: Bu sene ikinci albümlerini çıkaran Clientele yine pitchforkmedia.com meşhurlarından... Daha hiç bir şarkısını duymadığımdan tarzları ile ilgili bir yorum yapamicam. Bilen varsa bildirsin. Dinlemek lazım...

Posted by HIRT 10:57

1 Comment:

  1. Adsız said...
    The Clientle yaptığı müziğe isim vermek gerekirse modern psychedlia diyebiliriz sanırım.Strange Geometry albümleri var bende.10 üzerinden 8 hak eden bir grup.Kişisel başarızlıklar albümü diyebiliriz.Son derece sakin,samimi ve dürüst.Aynı yolda ilerlediği benzer gruplar var( broken social scene,deerhoof, animal collective)ama belli noktalarda onlardan ayrılıyor.ama dinlemek lazım derim.

Post a Comment