anasayfa | blog hakkında | yazarlar



Bu sefer kemik kırmak yok!


Yeah Yaeh Yeahs in bir önceki albümü Fever To Tell’i dinlerken ne gibi saçma davranışlar sergilediniz? Yatak üstünde zıplamak? Sesi kökleyip çevreyi rahatsız etmek? Kafanızı yastıklara vurmak? Çok yakın bir arkadaşımın bana yaptığı itiraflardan biri şuydu. “Annemler uyunca minilerimi giyip, makyajımı yapıp, Fever To Tell’i cd çalara koyup, Karen oluyorum. Karen olmak ne demek ? Acaba şarkı söylerken orgazm olmak, mikrofonu boynuna dolamak ve transa geçmek olabilir mi? Öyle düşünüyorsanız, lütfen yeni Yeah Yeah Yeahs albümü Show Your Bones’u dinlemeden önce bir kere daha Fever To Tell’i dinleyin. Yaşadığım hayal kırıklığının boyutlarını anlatmakta zorlanıyorum.

Fever To Tell ilk öne çıkan şarkı Maps’ti. Şarkının radio friendly dokusu grubu dünyaya tanıtma işlevini rahatlıkla yerine getirdi. “Wait, they don't love you like i love you” nakaratı beyinlere kazınmışken edindiğimiz albüm bize yukarıda saydığım o şaçma haraketleri yaptırabilecek kadar güçlü bir albümdü. Rich, Date With the Night gibi ardı ardına patlayan art-punk bombalarıyla ayağı yerden kesilmeyen Yeah Yeah Yeahs dinleyicisi var mıdır bilmem.

Yeni albüm Show Your Bones’ta fena değil. Gold Lion, Cheated Hearts (albümdeki en sevdiğim şarkı) gibi şarkılar da fena değil ama bu alıştığımız ve beklediğimiz Yeah Yeah Yeahs soundu değil ki. Akustik tınılara sahip, ilki gibi ne süründüren ne de öldüren bir albüm Show Your Bones. Albümü beş altı kere dinledim ve bir türlü ısınamıyorum. Yok yeni albüm Karen’ın kedisine tribüt gibi olacakmış, yok grup sürprizlere açıkmış gibi haberlerle heyecana kapılıp bekledik. Ama Show Your Bones benim beklediğimi veren bir albüm olmadı. Keşke kemiklerimizi göstermemizi istemeseydiler. Çatır Çatır müzikleriyle kemiklerimizi kırmaya devam etseydiler…

Posted by lostgardens 22:28

3 Comments:

  1. Adsız said...
    albumu download edebilceimiz bi link varmı?? yani varsa super olur da :)
    nóiway said...
    http://myspace.com/yeahyeahyeahs

    albümü tamamen yayınlıyolar myspace sayfalarında ;) iyi dinlenceler berra!!
    Adsız said...
    ee download edilio mu peki

Post a Comment